ansiktsmask med frukt och bär!



PAPAYA:

Ansiktsmasker med papaya är kraftigt rengörande.
Döda hudceller och sårvävnad släpper från huden. Huden blir mjuk och ren.
Utmärkt för torr och åldrad hy.

Exempel på ansiktsmask med Papaya:
Mixa en omogen papaya. Det mosade fruktköttet kan läggas direkt på huden.
Inte mer än fem matskedar bör räcka för ansiktet.
Låt verka upp till 20 minuter och tvätta bort med ljummet vatten.

ANANAS:
Ananas innehåller en enzymer som verkar mjukgörande på huden.
De löser upp det kreatin som limmar fast döda hudceller.
Ananas rengör djupt och har en peeling effekt.

Ansiktsmask med Ananas för rengöring av porer:
Mixa färsk ananas så att du får en 1,5 dl mos.
Moset kan läggas direkt eller blandas med en
matsked olivolja för att göra den mindre uttorkande.

GRAPEFRUKT:
Grapefrukt kan motverka fet hy.
Toppa gurkskivor i färskpressad grapesaft
och lägg dem på huden under 10 - 15 minuter.

Jordgubbar mot fet hy och fräknar
Jordgubbar är en bra ingrediens i ansiktsmasker mot fet hy.
C-vitamin och andra syrliga ämnen rengör i porerna.
Jordgubbar verkar också något blekande på fräknar och ger huden lyster.

Exempel på en ansiktsmask med jordgubbar:
Mosa sex jordgubbar med tre matskedar äppelvinäger.
Låt stå ca en timme för att moset ska hinna suga upp vinägern.
Sila sedan bort vinägern. Stärkelse kan blandas i för att ge en fastare konsistens.
Det syrliga i ansiktsmasken löser fett och pormaskar.
Jordgubbar innehåller fruktsyror och C-vitamin som rengör djupt.
 
Avokado och banan
Avokado och banan är välgörande för torr hy och särskilt banan passar åldrande hy.
Ett annat tips är Äggvita, som är sammandragande och döljer tillfälligt rynkor. Bra mot fet hy.

Ansiktsmask med citron mot fräknar
Skär tunna gurkskivor och lägg i färskpressad citronjuice.
Lyft upp skivorna, låt dem rinna av och lägg på huden.
Både citronsaft och gurka motverkar fräknar.
Citron är ganska kraftigt blekande och därför kan bara gurksaft prövas först.
Andra blekande ingredienser som kan motverka fräknar är:

    * Aprikos.
    * Jordgubbar.
    * Svarta vinbär.

Vid regelbunden användning kan man variera.



Kommentarer
melindaoja

sv; Tack så mycket :)

2011-01-09 @ 18:05:34
URL: http://meliindakristina.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0